Slika družine

eVloge za VSE - Elektronske vloge brez digitalnega potrdila

06.04.2020

eVloge za VSE - Elektronske vloge brez digitalnega potrdila

 

Spoštovani uporabniki storitev zavoda!

Sporočamo vam, da smo objavili novo storitev eVloge za VSE, ki vam omogoča preprosto pripravo in oddajo elektronskih vlog tudi, če nimate digitalnega potrdila.

Storitev eVloge za VSE je namenjena vsem vam, ki ste doslej vloge izpolnjevali na papirju in jih oddajali po pošti ali v prostorih zavoda. Storitev eVloge za VSE vam omogoča, da lahko vloge pripravite in oddate preprosto in varno – posebno v sedanjih zdravstvenih razmerah - ne da bi morali zapuščati svoj dom - tudi če nimate digitalnega potrdila.

Za varnost storitve eVloge za VSE smo poskrbeli; pri oddaji eVlog je med vami in strežnikom vzpostavljena šifrirana povezava, ki varuje vaše podatke, vloga pa se ob oddaji varno podpiše z digitalnim potrdilom strežnika. 

Za uporabo storitve eVloge za VSE potrebujete le mobilno telefonsko številko in naslov elektronske pošte. Ta podatka uporabimo v postopku oddaje vloge in preverjanja vaše identitete. Ko je vaša identiteta potrjena, pa vašo mobilno telefonsko številko in elektronski naslov - z vašim soglasjem - uporabimo tudi za to, da vam posredujemo napotke za elektronski prevzem dokumentov, ki smo jih pripravili v vaši zadevi.

Uporabniki storitev eZPIZ vloge seveda še naprej oddajate v okviru storitev eZPIZ, tako da jih varno podpišete s svojim digitalnim potrdilom.

Uporaba storitve eVloge za VSE je kar najbolj preprosta.

  1. Na seznamu izberete želeno eVlogo in jo izpolnite. Med podatki navedete tudi osebne podatke (ime, priimek, naslov, EMŠO…) in podatke za oddajo in identifikacijo (mobilna telefonska številka in elektronski naslov). Vlogo lahko med pripravo tudi shranite in delo nadaljujete kasneje. 
  2. S klikom na Nadaljuj oddajo zaključite pripravo in vlogo pred oddajo pregledate.
  3. S klikom na Oddaj na mobilni telefon prejmete varnostno kodo - PIN, oziroma enkratno geslo za oddajo eVloge.
  4. V okno, ki se vam odpre, vpišete prejeti PIN in vlogo oddate. Na mobilni telefon in elektronski naslov prejmete sporočilo o uspešni oddaji vloge.

 

Želimo vam varno in uspešno uporabo storitve eVloge za VSE. Ostanite zdravi in varni doma - tudi z uporabo elektronskih storitev ZPIZ.

 

Copyright 2019 ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Splošni pogoji | Izjava o dostopnosti| Varstvo osebnih podatkov
Izdelava: MMstudio