Slika družine

Na kakšen način lahko vložim elektronsko vlogo?

Elektronsko vlogo lahko vložite preko sistema eZPIZ s storitvijo »e-vloge«, ki fizičnim osebam omogoča izpolnjevanje in oddajo e-vloge z vgrajenim sistemom pomoči in sprotnim preverjanjem ustreznosti vpisanih podatkov. Za zagotovitev najvišje stopnje varnosti in pravne veljavnosti e-vlog, uporabniki pred oddajo e-vloge varno elektronsko podpišejo s kvalificiranim digitalnim potrdilom.

Za dostop do spletnih storitev eZPIZ potrebujete osebni računalnik z možnostjo dostopa do interneta in kvalificirano digitalno potrdilo za fizične osebe. Poleg tega je za uporabo spletne storitve "e-vloge" je potrebno imeti nameščeno komponento za digitalno podpisovanje ProXSign (komponenta se namesti avtomatsko). Več o komponenti na http://www.proxsign.com/, kjer lahko preverite namestitev komponente in tudi njeno uporabo.

Pred začetkom uporabe storitev – ob prvi prijavi v sistem – je potrebno opraviti postopek registracije, v katerem določite vaše kvalificirano digitalno potrdilo in geslo za dostop do storitev »eZPIZ« (povezava »registracija«). Po uspešno opravljenem postopku registracije lahko do storitev eZPIZ dostopate tako, da se z izbranim digitalnim potrdilom in geslom prijavite v portal.

Vloge, ki so izpolnjene, podpisane in oddane z uporabo storitev »eZPIZ«, imajo enako pravno veljavo kot vloge vložene v papirni obliki.

Copyright 2019 ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Splošni pogoji | Izjava o dostopnosti| Varstvo osebnih podatkov
Izdelava: MMstudio