Slika družine

Digitalne storitve ZPIZ

Digitalne storitve ZPIZ (storitve ZPIZ) so varne, preproste, hitre in brez čakalnih vrst. Storitve lahko opravite izven uradnih ur, v udobju svojega doma. Pridružite se številnim uporabnikom digitalnih storitev in si olajšajte poslovanje z zavodom.

 

Storitve eZPIZ so namenjene zavarovancem in upokojencem.

Storitve BiZPIZ so namenjene organizacijam

 

Za pomoč pri uporabi vseh digitalnih storitev zavoda so vam med delovniki od 7h do 19h ter ob sobotah od 8h do 13h na voljo naši strokovnjaki na telefonski številki 01 47 45 909.

 

Najpogostejša vprašanja – Digitalne storitve ZPIZ

Obvestila o delovanju Internet storitev eZPIZ, BiZPIZ.

eVloge za VSE

Storitev eVloge za VSE vam omogoča preprosto pripravo in oddajo elektronskih vlog tudi, če nimate digitalnega potrdila.

Za uporabo storitve eVloge za VSE potrebujete le mobilno telefonsko številko in naslov elektronske pošte, pri čemer podatek o naslovu elektronske pošte ni obvezen. 

Več o eVlogah za VSE in video navodila za izpolnjevanje in oddajo eVlog za VSE najdete TUKAJ.

Za neposreden dostop do programa kliknite TUKAJ

Digitalni prevzem dokumentov

Digitalni prevzem dokumentov omogoča hitrejši in udobnejši prevzem zavodovih dokumentov (obvestil, potrdil …) v elektronski obliki. Za aktiviranje te storitve ne potrebujete digitalnega potrdila, potrebujemo le vašo pisno privolitev, vašo številko mobilnega telefona in vaš naslov elektronske pošte, ki ju v postopku tudi preverimo.

Od trenutka aktiviranja te storitve dalje, boste dokumentacijo, ki jo bo zavod pripravil za vas, prejeli izključno v elektronski obliki. Zavod vam torej ne bo posredoval preko običajne (fizične) pošte nobenih dokumentov, namenjenim vam. 

Več o digitalnem prevzemu dokumentov in video navodila za odprtje digitalnega predala najdete TUKAJ.

Za neposreden dostop do programa kliknite na naslednjo ikono: Digitalni prevzem dokumentov Digitalni prevzem dokumentov

Preverjanje istovetnosti fizičnih prepisov dokumentov

Storitev Digitalni prevzem dokumentov vam omogoča tudi, da na podlagi identifikacijskih oznak, ki so natisnjene na fizičnem prepisu dokumenta, kadar koli preverite istovetnost prejetega papirnega dokumenta in prevzamete digitalni izvirnik, ki ga hrani zavod. Storitev je z uporabo ustreznih aplikacij za branje QR kod na mobilnih napravah dostopna tudi neposredno prek QR kode na dokumentu.

Več o preverjanju istovetnosti fizičnih prepisov dokumentov lahko preberete TUKAJ.

Za neposreden dostop do programa kliknite na naslednjo ikono: Digitalni prevzem dokumentov Digitalni prevzem dokumentov

Portal Moj eZPIZ

Moj eZPIZ je portal, namenjen varnemu dostopu do digitalnih storitev eZPIZ za zavarovance in upokojence, ki za registracijo v portal potrebujejo digitalno potrdilo ali uporabniški račun SI-PASS.

Na portalu Moj eZPIZ je na voljo:

  • Osebni informativni pokojninski kalkulator za informativni izračun datuma izpolnjevanja pogojev za pridobitev pravice do starostne oziroma predčasne pokojnine ter višine pokojnine na podlagi vaših osebnih podatkov, ki so zapisani v informacijskem sistemu 
  • Elektronsko izpolnjevanje in oddaja vlog za izpolnjevanje in oddajo vlog s sprotnim preverjanjem ustreznosti vpisanih podatkov in digitalnim podpisom
  • Preverjanje stanja vaše zadeve za preverjanje stanja zadeve 
  • Vpogled v podatke o nakazilih za vpogled v vaše podatke o nakazilih zavoda
  • Vpogled v svoje podatke o zavarovanju za vpogled v podatke o obdobjih zavarovanja in plačah ter nadomestilih, ki so zapisani v informacijskem sistemu zavoda 
  • ePredal za prejemanje dokumentov, ki jih za vas pripravi zavod.

Več o portalu Moj eZPIZ lahko preberete TUKAJ.

Za vstop v Moj eZPIZ z digitalnim potrdilom kliknite na naslednjo ikono:  Vstop v Moj eZPIZ s kvalificiranim digitalnim potrdilom.  Vstopi v Moj eZPIZ z digitalnim potrdilom

Za vstop v Moj eZPIZ z uporabniškim računom SI-PASS kliknite na naslednjo ikono: Vstop v Moj eZPIZ s prijavo EU/SI-PASS  Vstopi v Moj eZPIZ s prijavo EU/SI-PASS

Splošni informativni pokojninski kalkulator

Storitev splošni informativni pokojninski kalkulator vam na podlagi ročnega vnosa podatkov omogoča hiter in enostaven informativni izračun datuma izpolnjevanja pogojev za pridobitev pravice do starostne oziroma predčasne pokojnine ter izračun predvidene višine pokojnine.

Več o splošnem pokojninskem kalkulatorju lahko preberete TUKAJ.

Za dostop do splošnega informativnega pokojninskega kalkulatorja kliknite na naslednjo ikono: Splošni informativni pokojninski kalkulator  Splošni informativni pokojninski kalkulator .

Telefonske storitve eZPIZ (Stanje zadeve, Nakazila)

S klicem na neposredne telefonske številke lahko z vnosom identifikacijskih podatkov preko telefonskega odzivnika brez čakanja in kadarkoli pridobite osnovne informacije o stanju vloge v postopku reševanja in vpogled v podatke o nakazilih.
 
  • 01 4745 999 (Stanje zadeve) in
  • 01 4745 998 (Nakazila). 
Več o uporabi enotnega kontaktnega centra ter uporabi Telefonskih storitev e-ZPIZ lahko preberete TUKAJ.

Digitalno sporočanje podatkov zavodu

Storitev omogoča strankam, ki so od zavoda prejele dokument z možnostjo e-poročanja podatkov, izpolnjevanje in oddajo podatkov po elektronski poti.

Več o digitalnem sporočanju podatkov lahko preberete TUKAJ.

Za neposreden dostop do programa za oddajo zahtevka za e-poročanje kliknite na naslednjo ikono:   Vpogled v dokumente preko spleta

Portal Moj BiZPIZ

Moj BiZPIZ je portal, namenjen varnemu dostopu do elektronskih storitev BiZPIZ za organizacije. Za uporabo storitev BiZPIZ je potrebna registracija, za večino storitev pa tudi dodatni dogovori, ki podrobneje opredeljujejo uporabo posameznih storitev BiZPIZ.
 
Na portalu Moj BiZPIZ je na voljo:
Elektronsko izpolnjevanje in oddaja vlog za izpolnjevanje in oddajo vlog s sprotnim preverjanjem ustreznosti vpisanih podatkov in digitalnim podpisom. 
ePredal za prejemanje dokumentov, ki jih za vas pripravi zavod.
Druge vloge in storitve za specifične namene, ki so predmet posebnih dogovorov med ZPIZ in organizacijami glede na potrebe po elektronskem poslovanju.
Spletna aplikacija »Informativni vpogled v M-4 za zaposlene« za vpogled delodajalcev v podatek o osnovi na obrazcu M-4 od 1. 1. 2017 dalje, ki jo je zavod oblikoval na podlagi podatkov v obračunih davčnega odtegljaja (REK- obrazec).
 
Več o portalu Moj BiZPIZ lahko preberete TUKAJ.
 
Za vstop v Moj BiZPIZ kliknite na naslednjo ikono: Vstop v Moj BiZPIZ z digitalnim potrdilom.  Vstopi v Moj BiZPIZ z digitalnim potrdilom
Copyright 2019 ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Splošni pogoji | Izjava o dostopnosti| Varstvo osebnih podatkov
Izdelava: MMstudio