Slika družine

Elektronske storitve

Elektronske storitve ZPIZ  so namenjene učinkovitemu in varnemu elektronskemu poslovanju. Storitve eZPIZ so namenjene zavarovancem in upokojencem, storitve BiZPIZ pa organizacijam. Uporaba elektronskih storitev je preprosta in varna.    

Zakaj poslovati elektronsko? 

Elektronske storitve so varne, preproste, hitre in brez čakalnih vrst. Storitve lahko opravite izven uradnih ur, v udobju svojega doma. Pridružite se številnim uporabnikom elektronskih storitev in si olajšajte poslovanje z zavodom.

Pogoje za uporabo elektronskih storitev ZPIZ lahko preberete na tej povezavi. Strinjanje s pogoji uporabe boste potrdili ob registraciji za uporabo storitev.

 

 

Logo eZPIZ

 

Nadaljuj na portal Moj eZPIZ za zavarovance in upokojence

 

Logo BiZPIZ

 

Nadaljuj na portal Moj BiZPIZ za organizacije

 

 

Druge elektronske storitve

Sporočamo vam, da smo objavili novo storitev eVloge za VSE, ki vam omogoča preprosto pripravo in oddajo elektronskih vlog tudi, če nimate digitalnega potrdila. 

Delodajalci, podjetja in druge organizacije (pravne osebe) lahko po pooblastilu druge osebe oddajajo vloge oziroma zahteve le preko storitve BiZPIZ (BiZPIZ). Za uporabo storitev BiZPIZ je potrebna registracija, za večino storitev pa tudi dodatni dogovori, ki podrobneje opredeljujejo uporabo posameznih storitev BiZPIZ.

Stranke pri poslovanju z zavodom prejmete digitalno odpremljene dokumente (digitalna odprema) ali fizične prepise (natisnjene kopije) izvirno elektronskih dokumentov. Digitalni prevzem dokumentov / preverjanje istovetnosti prejetih dokumentov in fizičnih prepisov  vam omogoča, da na podlagi identifikacijskih oznak poslanih preko SMS sporočila ali preko oznak, ki so natisnjene na dokumentu kadarkoli preverite istovetnost fizičnega prepisa in po želji prevzamete elektronski izvirnik, ki ga hrani zavod. Storitev je z uporabo ustreznih aplikacij za branje QR kod na mobilnih napravah dostopna tudi neposredno prek QR kode na dokumentu.

Stranke v nekaterih postopkih prejmete dokumente z možnostjo e-poročanja podatkov, izpolnjevanja in oddaje podatkov po elektronski poti na podlagi prejetega dokumenta (primer: Izjava o višini tuje pokojnine za odmero letnega dodatka). Več informacij o storitvi poročanja e-podatkov na podlagi prejetega dokumenta.  

 

 

 

 

Copyright 2019 ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Splošni pogoji | Izjava o dostopnosti| Varstvo osebnih podatkov
Izdelava: MMstudio