Slika družine

Poslovanje s strankami

Stranke lahko obiščejo zavod za namen uveljavljanja svojih pravic v času uradnih ur zavoda brez predhodnega naročanja.

Uradne ure zavoda so:

  • ponedeljek 8-12 in 13-15
  • sreda 8-12 in 13-17
  • petek 8-13 

 

Za obisk zavoda priporočamo, da se predhodno naročite, in sicer v poslovnem času preko enotnega klicnega centra, ali kadarkoli z uporabo storitve eVloge za VSE, z Vlogo za naročanje strank.

 

Stranke obveščamo, da lahko zahtevke vlagate kadarkoli in brez obiska poslovalnic, z uporabo elektronskih storitev na naslovu www.zpiz.si 

(storitev eVloge za VSE – za katero ne potrebujete digitalnega potrdila). Na istem naslovu so na voljo tudi druge elektronske storitve za zavarovance in upokojence (Moj eZPIZ) in podjetja (BiZPIZ).

 

V času uradnih ur lahko v prostorih zavoda osebno vložite vlogo pri svetovalcu brez predhodnega naročanja.

Izven uradnih ur lahko vlogo v poslovnem času zavoda oddate na vložišču ali v nabiralnik ob vhodu v prostore zavoda. 

Poslovni čas zavoda je:

  • ponedeljek, torek in četrtek 8-15
  • sreda 8-17
  • petek 8-13.

Vlogo oz. obrazce lahko posredujete tudi po pošti na naslov ZPIZ, Kolodvorska 15, Ljubljana.

 

Splošne informacije s področja pokojninskega in invalidskega zavarovanja, vprašanja glede vložitve zahtevka ter faze postopka reševanja vaše vloge in pomoč pri izpolnjevanju vloge oz. obrazca lahko pridobite preko enotnega klicnega centra (EKC) v poslovnem času zavoda oziroma pošljite vprašanje na elektronski naslov: informacije@zpiz.si.

 

Uživalci pokojninskih in invalidskih prejemkov iz tujine, ki živijo v Republiki Sloveniji, morajo tujim nosilcem enkrat letno posredovati potrdilo, ki izkazuje, da so živi. Tovrstna potrdila lahko potrdimo na zavodu v času uradnih ur. Če se ne morete osebno zglasiti na eni od območnih enot zavoda, lahko tovrstna potrdila tujih nosilcev izpolnite in jih z ustreznimi dokazili, ki izkazujejo vašo istovetnost (kopija osebnega dokumenta), posredujete na elektronski naslov informacije@zpiz.si ali jih pošljete po pošti. Izpolnjeno potrdilo bomo na zavodu ustrezno potrdili in stranki potrdilo posredovali na njen naslov.

 

Zavod strankam priporoča naj, če je to mogoče, svoje zahteve oddajo elektronsko, informacije pa pridobijo po telefonu in si s tem prihranijo čas in pot na zavod.

Copyright 2019 ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Splošni pogoji | Izjava o dostopnosti| Varstvo osebnih podatkov
Izdelava: MMstudio