Slika družine

Zahteve za uporabo storitev BiZPIZ

Za uporabo storitev BiZPIZ potrebujete:

  • Predhodno urejeno registracijo, dogovor in druge podlage za uporabo specifičnih e-storitev.
  • Osebni računalnik, mobilno napravo z dostopom do interneta
  • Kvalificirano digitalno potrdilo za fizične osebe
  • Odjemalec za uporabo spletnih storitev - v primeru, ko organizacija storitve BiZPIZ uporablja z lastnim odjemalcem in ne prek portala BiZPIZ

Za digitalno podpisovanje dokumentov potrebujete:

  • Kvalificirano digitalno potrdilo za fizične osebe  
  • Komponento za digitalno podpisovanje ProXSign (komponenta se namesti samodejno). Več informacij o komponenti je na naslovu http://www.proxsign.com, kjer lahko opravite namestitev komponente in preverite njeno delovanje. Komponente lahko naložite tudi neposredno na tej strani

 

Uporaba storitev eVloge nima posebnih omejitev glede uporabe brskalnikov. Če za digitalno podpisovanje uporabljate podpisno komponento ProXSign, pa morate glede uporabe brskalnikov upoštevati zahteve proizvajalca. 

Podprti so naslednji izdajatelji digitalnih potrdil:

 

Digitalno potrdilo spletne strani https://www.zpiz.si/  je izdal overitelj SI-TRUST (SIGEN-CA). Identiteta overitelja in navodila za namestitev digitalnega potrdila sta na tej povezavi .

 

Uporaba storitev BiZPIZ z lastnim odjemalcem:    

Po zagotovitvi lastne rešitve za uporabo storitev BiZPIZ in uspešno opravljenem testiranju in registraciji, lahko organizacije do storitev BiZPIZ dostopajo iz svojega informacijskega sistema preko varnega spletnega dostopa. Poleg produkcijskega okolja je na voljo tudi testno okolje, kjer poteka testiranje izmenjave podatkov.

 

V primeru težav ali vprašanj pri uporabi storitev BiZPIZ pišite na naslov mailto:ezpiz-podpora@zpiz.si ali pokličite na telefon 01 4745 909.

 

 

 

Copyright 2019 ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Splošni pogoji | Izjava o dostopnosti| Varstvo osebnih podatkov
Izdelava: MMstudio