Slika družine

Registracija

Za uporabo storitev eZPIZ je potrebna registracija:

  • Na vstopni strani portala Moj eZPIZ izberete povezavo Vstopi v Moj eZPIZ, pri tem potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo. Registracija je samodejna. Pri registraciji se povežejo vaši podatki v IS ZPIZ s podatki vašega digitalnega potrdila. 
  • Ob prvi prijavi z digitalnim potrdilom sprejmete pogoje uporabe storitev in določite vaše kvalificirano digitalno potrdilo ter geslo za dostop do storitev eZPIZ. 
  • Po uspešno opravljenem postopku registracije boste usmerjeni v začetni program "Dobrodošli v eZPIZ", kjer lahko izbirate med storitvami eZPIZ. 
  • Ob naslednjih prijavah lahko do storitev eZPIZ dostopate tako, da se z izbranim digitalnim potrdilom in geslom prijavite v portal moj eZPIZ na vstopni strani (povezava: Vstopi v Moj eZPIZ z digitalnim potrdilom).   
  • Če imate urejen račun storitve SI-PASS ali v EU izdano sredstvo elektronske identifikacije, do storitev eZPIZ dostopate tako, da na isti strani izberete povezavo Vstopi v Moj eZPIZ s prijavo EU/SI-PASS. Ob tem se izvede samodejna registracija in prijava v portal eZPIZ z vašimi identifikacijskimi sredstvi sistema SI-PASS.

 

Opomba:

V posameznih primerih, ko samodejna registracija ni mogoča, vas sistem preusmeri v ročno registracijo, kjer boste morali svoje podatke vnesti v vlogo, ki jo izpolnite in oddate. 

Po potrditvi prejete vloge boste na vaš elektronski naslov dobili sporočilo, da lahko pričnete z uporabo spletnih storitev Moj eZPIZ.

 

Geslo lahko kadarkoli spremenite s klikom na "Poženi" > "Urejanje mojega profila" ("Launch" > "Edit My Profile").

 


Slika 1. Vloga za ročno registracijo

 

 

 

Copyright 2019 ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Splošni pogoji | Izjava o dostopnosti| Varstvo osebnih podatkov
Izdelava: MMstudio