Na kakšen način lahko vložim elektronsko vlogo?

Elektronsko vlogo lahko vložite preko sistema eZPIZ s storitvijo »e-vloge«, ki fizičnim osebam omogoča izpolnjevanje in oddajo e-vloge z vgrajenim sistemom pomoči in sprotnim preverjanjem ustreznosti vpisanih podatkov. Za zagotovitev najvišje stopnje varnosti in pravne veljavnosti e-vlog, uporabniki pred oddajo e-vloge varno elektronsko podpišejo s kvalificiranim digitalnim potrdilom.

Za dostop do spletnih storitev eZPIZ potrebujete osebni računalnik z možnostjo dostopa do interneta in kvalificirano digitalno potrdilo za fizične osebe. Poleg tega je za uporabo spletne storitve "e-vloge" je potrebno imeti nameščeno komponento za digitalno podpisovanje ProXSign (komponenta se namesti avtomatsko). Več o komponenti na http://www.proxsign.com/, kjer lahko preverite namestitev komponente in tudi njeno uporabo.

Pred začetkom uporabe storitev – ob prvi prijavi v sistem – je potrebno opraviti postopek registracije, v katerem določite vaše kvalificirano digitalno potrdilo in geslo za dostop do storitev »eZPIZ« (povezava »registracija«). Po uspešno opravljenem postopku registracije lahko do storitev eZPIZ dostopate tako, da se z izbranim digitalnim potrdilom in geslom prijavite v portal.

Vloge, ki so izpolnjene, podpisane in oddane z uporabo storitev »eZPIZ«, imajo enako pravno veljavo kot vloge vložene v papirni obliki.

Informativni izračun datuma upokojitveNa izračun

Uradne ure in kontakti

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije
Kolodvorska ulica 15, Ljubljana

 

Zavod po telefonu ves poslovni čas nudi splošne informacije o pravicah in obveznostih iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja.

Informacije o konkretnem postopku lahko pridobite osebno v času uradnih ur.

 

Telefon
Telefonski odzivnik
Fax
+386 1 474 51 00
+386 1 474 56 92
+386 1 432 10 46
E-naslov informacije@zpiz.si
Uradne ure
Ponedeljek in torek
Sreda
Petek

8-12 in 13-15
8-12 in 13-17
8-13
Poslovni čas
Ponedeljek, torek in četrtek
Sreda
Petek

8-15
8-17
8-13
Informacije v zvezi z nakazovanjem pokojnin +386 1 474 56 50