Slika družine

Gotovinsko izplačilo rednih pokojninskih prejemkov uživalcem v obdobju od novembra 2023 do aprila 2024

02.11.2023

Zavod je na predlog Pošte Slovenije možnost načina izplačila pokojninskih prejemkov v postopkih, pri katerih bi pismonoše morali vstopati v bivalne prostore strank, začasno spremenil tudi v mesecih od novembra 2023 do aprila 2024.

Pošta Slovenije je dne 26. 10. 2023 obvestila zavod, da želi, ne glede na to, da se bolezen covid-19 od 1. aprila 2023 obravnava enako kot druge okužbe dihal, prilagojene postopke upoštevati in izvajati tudi v prihodnje. 

Da bi zavod, omogočil izplačilo pokojninskih prejemkov tudi v naslednjih šestih mesecih čim večjemu številu uživalcem, ki prejemke še vedno prejemajo gotovinsko, se je s Pošto Slovenije v novembru 2023 ponovno dogovoril za posebne postopke v smeri pridobitve ustreznih pooblastil za primere, ko bi morali pismonoše vstopati v bivalne prostore strank. V ta namen je s Pošto Slovenije za vsak posamezen mesec dogovorjen nov vzorec pooblastila, s katerim bo pooblaščena oseba lahko prevzela izplačilo na podlagi pokojninske nakaznice na Pošti Slovenije. Tovrstno pooblastilo je v veljavi samo za enkratno izplačilo. 

V primeru, da se podobne okoliščine ponovijo v naslednjem mesecu, je potrebno za naprej urediti izplačilo pokojninskih in invalidskih prejemkov na bančni račun upravičenca.

Copyright 2019 ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Splošni pogoji | Izjava o dostopnosti| Varstvo osebnih podatkov
Izdelava: MMstudio