Slika družine

Obiščite nas na Festivalu za tretje življenjsko obdobje

15.09.2023

Tudi letos bo Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije prisoten na 22. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki letos poteka pod sloganom "Vsi smo ena generacija!".


Festival bo potekal v Ljubljani v Cankarjevem domu od 27. do 28. septembra 2023 med 9. in 18. uro in v petek 29. septembra 2023 med 9. in 17. uro.

V sredo, 27. septembra, med 14.30 in 15.15 uro bo v sklopu izobraževalnega programa na sporedu predavanje z naslovom Digitalne storitve ZPIZ (eZPIZ), ki ga bo vodil namestnik generalnega direktorja mag. Edmond Pajk. Na predavanju bodo predstavljene digitalne storitve eZPIZ z namenom, da bi vsem zainteresiranim približali njihovo uporabo.

V sklopu strokovnega programa pa bo v petek, 29. septembra, med 12.30 in 14.30 uro potekala okrogla miza z naslovom Pokojninski sistem včeraj, danes, jutri, na kateri bo sodeloval generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije Marijan Papež. Na okrogli mizi bodo sodelujoči med drugim spregovorili oziroma iskali odgovore na vprašanja, od kod črpati sredstva za dostojne pokojnine; in če iz plač, v kakšnem sorazmerju (pariteta) obremeniti zaposlenega in delodajalca; če se delovna populacija stara, kako ji prilagajati delo, da bo ostala produktivna; kako mlajšim generacijam, ki vplačujejo v sistem, zagotoviti, da bodo tudi same uživale enako ugodnost kot sedanja generacija upokojencev.

Zavod bo na festivalu sodeloval tudi s stojnico, ki bo v prvem preddverju Cankarjevega doma. Na voljo vam bodo strokovne sodelavke zavoda, ki bodo odgovarjale na vaša vprašanja s področja pokojninskega in invalidskega zavarovanja.

Vljudno vabljeni!

Copyright 2019 ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Splošni pogoji | Izjava o dostopnosti| Varstvo osebnih podatkov
Izdelava: MMstudio