Slika družine

Obiščite nas na Sejmu zaposlitvenih priložnosti, 9. 5. 2024

07.05.2024

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije bo kot edini nosilec in izvajalec sistema obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja v Republiki Sloveniji sodeloval na Sejmu zaposlitvenih priložnosti, ki bo v četrtek, 9. 5. 2024, na Gospodarskem razstavišču.

Zavod bo na sejmu sodeloval z dvema stojnicama, ki ju lahko najdete v Stebrni dvorani. Na prvi stojnici bodo strokovne delavke zavoda odgovarjale na vaša vprašanja s področja pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Na drugi stojnici pa bodo predstavljene digitalne storitve, ki jih ponuja zavod; med drugim pokojninski kalkulator, s katerim boste lahko naredili informativni izračun datuma izpolnitve pogojev za pridobitev pravice do starostne oziroma predčasne pokojnine ter izračun predvidene višine svoje pokojnine.

Zavod se bo na sejmu predstavil tudi v vlogi potencialnega delodajalca. Na našo stojnico ste vljudno vabljeni vsi iskalci zaposlitve, predvsem pa tisti, ki vas zanimajo strokovno-administrativna opravila na področju izvajanja storitev zavoda v zvezi z uveljavljanjem pravic iz obveznega zavarovanja, na področju izvedenstva in na področju računalniških sistemov, programske opreme ter informacijskih tehnologij.

Vljudno vabljeni tudi na zanimiva predavanja s strokovnjaki na področju pokojninskega in invalidskega zavarovanja:

 

Aktualno o stanju in izzivi na področju obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja

  • predavatelj: Marijan Papež, generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije
  • lokacija in ura: dvorana Urška, ob 13.15
  • kratka vsebina: V predavanju bo izpostavljeno aktualno stanje v sistemu obveznega pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Predstavljene bodo tudi pravice iz pokojninskega zavarovanja in pogoji za uveljavitev in določitev višine pokojnine. Nakazane pa bodo tudi možne rešitve pri predvideni reformi.

 

Vpliv demografije na medgeneracijsko enakost znotraj pokojninskega sistema

  • predavatelj: dr. Andraž Rangus, direktor Sektorja za izvajanje zavarovanja
  • lokacija in ura : dvorana Povodni mož dvorana 2, ob 12.00
  • kratka vsebina: Pokojninsko zavarovanje temelji na medgeneracijski pogodbi in načelu medgeneracijske solidarnosti in enakosti. Trenutni demografski trendi močno vplivajo na razmerja med generacijami, zato je nujno potrebno, da se s spremembami pokojninskega sistema sledi novim realnostim in zagotovi enako obravnavo posameznih generacij.

 

Predstavitev digitalnih storitev eZPIZ

  • predavatelj: mag. Edmond Pajk, namestnik generalnega direktorja in direktor Sektorja informacijskih tehnologij
  • lokacija in ura: dvorana Povodni mož dvorana 2, ob 12.40
  • kratka vsebina: Z uporabo digitalnih storitev eZPIZ lahko enostavno, hitro in varno urejate zadeve z Zavodom za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Na predstavitvi boste izvedeli, kako lahko oddate elektronsko vlogo za uveljavitev pravic iz zavarovanja, ugotovite datum upokojitve in višino pokojnine glede na vaše podatke o zavarovanju, preverite svoje podatke o zavarovanju, ali se naročite na digitalno prejemanje pomembnih dokumentov. Izvedeli boste vse o digitalnih storitvah ZPIZ in se jih naučili uporabiti v svoj prid. Pridite in si olajšajte poslovanje z ZPIZ!
Copyright 2019 ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Splošni pogoji | Izjava o dostopnosti| Varstvo osebnih podatkov
Izdelava: MMstudio