Slika družine

Obvestilo o pošiljanju dokumentov v varni elektronski predal

16.04.2019

Elektronskim storitvam, ki jih nudimo strankam, smo dodali možnost pošiljanja dokumentov v varni elektronski predal.

Za uporabo elektronskih storitev Moj eZPIZ se morate registrirati s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Če želite pošiljke zavoda prejemati v svoj varni elektronski predal, morate po registraciji izpolniti »Vlogo za prijavo in odjavo v elektronsko vročanje eZPIZ« (na vlogi ustrezno označite, ali gre za prijavo ali za odjavo), v kateri določite naslov varnega elektronskega predala. Ob poteku veljavnosti digitalnega podpisa varni elektronski predal ni več aktiven in je treba njegov obstoj potrditi z novim digitalnim podpisom.

Ob reševanju vloge bomo na zavodu preverili, ali imate med naslovi neveden tudi naslov varnega elektronskega predala. Če boste naslov določili, vam bomo dokumente odposlali po elektronski poti in ne več s klasično pošto.

Pošiljanje dokumentov v varni elektronski predal je možno na tri načine:

  • navadno pošiljanje – v predal prejmete pošiljko, za katero ni treba podpisati prevzema;
  • vročanje – v predal prejmete pošiljko, za katero morate pred odprtjem podpisati prevzem;
  • vročanje po Zakonu o upravnem postopku – vročitev dokumenta je skladna s Pravilnikom o obliki in vsebini ovojnice, vsebini vročilnice in drugih sporočil za osebno vročanje v upravnem postopku (Uradni list RS, št. 1/2019).

O prejemu dokumenta v varni elektronski predal boste obveščeni tudi na elektronsko pošto, ki ste jo navedli ob registraciji.

V preteklih letih smo na zavodu veliko pozornosti namenili razvoju elektronskega poslovanja, ki je varno in skladno z zakonskimi predpisi. Z elektronskim poslovanjem racionaliziramo poslovanje in hkrati skrbimo za okolje, saj zmanjšujemo porabo papirja.

Copyright 2019 ZPIZ - Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, Ljubljana
Splošni pogoji | Izjava o dostopnosti| Varstvo osebnih podatkov
Izdelava: MMstudio